Piczer Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Mam platformówkę, w której aby przejść dalej trzeba zebrać eliksiry (Tymon wie o co chodzi :P ). W Create bohatera jest zapisywana jej wspólrzędna do zmiennych global.xx i global.yy. Jak po zetknięciu z wrogiem, zrobić, aby bohater wszedł na współrzędne, które są w zmiennych global.xx i global.yy, oraz eliksiry, które zebrałem pojawiły się znowu (nawet te, których już nie mam, ale miałem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zamiast niszczyć obiekty możesz je deaktywować - później aktywować wszystkie. Możesz też użyć room_restart(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Chodzi ci o podmienianie na jakiś pusty obiekt a potem je wszystkie odwrócić? Najpierw spróbuje room_restart()... Nie, room_restart() nie spełnia moich oczekiwań. Dodałem do tej gry chceckpoint, gdzie można po przegraniu tam trafić zamiast do początku gry i jak używam takiego kodu: room_restart() x = xx y = yy To nie wchodzi na pozycję checkpointu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 room_restart(); x = global.xx; y = global.yy; Nie zapominaj o średnikach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 czepiasz sie :P Dezaktywowanie i aktywowanie objektu działa zgodnie z moimi planami, thx Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi