Piczer Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak zrobić w platformówce, aby pozycja porostokąta i napisów przesuwała się wraz z ekranem albo jej pozycja była stała, tak jak w CSS wartość 'fixed' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Draw_text(view_xview[numer viewa]+pozycja,view_yview[numer viewa]+pozycja,pożądana wartość) Analogicznie zrób z DRAW_RETCANGLE, tyle że w x,y,x2,y2 wpisuj odpowiednie viewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Szczerze mówiąc robiłem to klockami, ale to też dobre :) EDIT hmmm... Jak się ruszam to ren objekt co ma stałą pozycję wykonuje niewielkie drgania. Dlaczego i jak można tego uniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Albo zmieniasz room_speed na większy. Albo kontroluj pozycję viewa, np przybliżaj jego pozycję do 1. Mogłeś też ustalić zbyt duże wartości dla Hbor i Vbor w ustawieniach viewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie, zwiększenie speedu room'a nic nie daje. Zauważyłem, że ten obiekt się rusza jak przytrzymam klawisz kursora, albo jak go zwolnię (u mnie to chodzenie postacią) Do platformówki to akurat muszą być duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Używasz move_towards_point? Najlepiej jak byś pokazał źródło :) Możesz wysłać mi na PW jeśli chcesz uniknąć ujawnienia kodu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie, nie używam. Uploaduje i wysyłam :P P.S Rymło się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Masz wiadomość :) Nic skomplikowanego, zmienne były w nieodpowiednim miejscu aktualizowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Już chyba nic się z moim drawem nic nie stanie, więc zamykam temat :) hmmm... Brzmi to jakbym był modem XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi