mr_woozie Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam.Wiem że da się zrobić cutscenki. Ja bym chciał zrobić przerywniki pomiędzy misjami w formie obrazu .jpg itp. Nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dodatkowy room który będzie przekierowywał na inny, wybrany. Albo dodatkowy obiekt który będzie się rysował na początku każdego rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Stworz nowy room i walnij tam filmik albo zdjecie albo co tam chcesz. W poprzednim roomie ustaw persiment aby wszystko co bylo przed otworzeniem kolejnego rooma sie zachowalo. Nie wiem czy o to ci dokladnie chodzilo :) EDIT: No nie no i znowu ktos mnie wyprzedzil ! :boxed: :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_woozie Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 tak o to mi chodzi...tyle że: Później ten room jest i jest i nie przechodzi do następnego roomu :( i nie wiem jak zrobić aby po iluś tam sekundach przeszło do kolejnego roomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 tak o to mi chodzi...tyle że: Później ten room jest i jest i nie przechodzi do następnego roomu :( i nie wiem jak zrobić aby po iluś tam sekundach przeszło do kolejnego roomu Użyj timeline lub alarmów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_woozie Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 aha..tylko jak to zrobić bo nie wiem gdzie i jakie klocki poustawiac...wiem mniej więcej o jakie chodzi tylko z tym mam problem jak na razie a większość juz zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 aha..tylko jak to zrobić bo nie wiem gdzie i jakie klocki poustawiac...wiem mniej więcej o jakie chodzi tylko z tym mam problem jak na razie a większość juz zrobilem W zakładce Main2 masz klocek z zegarkiem. Ustawiasz w nim z jakiego alarmu skorzystasz i ile stepów ma odliczyć (step - 1 fps), potem robisz eventa z odpowiednim alarmem. Timeline się robi jak obiekty tylko że zamiast eventów określasz w którym stepie się co zdarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi