PanciK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak zrobic by komputer w bijatyce strowal 1 z postaci?? Plzzzzzzzz help Z gory thx ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 napisz algorytm AI ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zapoznaj się z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanciK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 spoko juz nienapisze w temacie " HELP" :P Tylko niewim zabardzo jak go napisac :P Nie temat tylko algorytm :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Pracujesz w bloczkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Przy okazji dorzucam się też. Piszę w klockach i GML platformówkę i nie wiem jak zrobić, aby komputer atakowal mnie(przede wszystkim ganiał za mna i skakal jak jest przepasc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Wszystkie te problemy są stosunkowo proste ... Nie powiem że łatwe ale do zrobienia... chyba w przykładach kiedyś był przykład AI gdzie przeciwnik skakał gdy musiał... Było to zrobione na Waipoint (czy jakoś tak :D ) oznacza to nie widzialny obiekt który wysyłał do przeciwnika informację o potrzebie takiego a takiego skoku w takim a takim kierunku :) (Tylko gdy nastąpiła między nimi kolizja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adster Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Pytanie chyba miało brzmieć "Zróbcie mi AI w bijatyce" :D A tak na serio, to nawet starzy wyjadacze GMa nie potrafiliby z pewnością w krótkim czasie , lub nawet nie zrobiliby takiej zaawansowanej inteligencji, jaka potrzebna jest w mordobiciu. PS. Lepiej pograj sobie W GGX lub SC3, czy coś... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 O, od teraz nie komentujcie tego, bo sobie sam napisałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi