Dangon Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 A wiec mam problem... Zaczne od zamieszczenia kodu: instance_create(800,random(600),chmurka_tlo); direction = 180; speed = random(10)+2; Kod oczywiscie dziala, jednak: Nie wiem jak zrobic aby bohater zaslanial chmurke a nie zeby chmurka zaslaniala bohatera. Bo bohater przypuscmy sobie stoi w miejscu na srodku rooma. Od prawej strony tworza sie chmurki, ktore jesli przelatuja tak gdzie stoi bohater to go zaslaniaja (leca przed nim). A ja chce zeby one sobie lecialy tak jakby za bohaterem. Czy wiecie jak to uczynic? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Stycznia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 W ustawieniach obiektu masz coś takiego jak depth (również i zmienna), domyślnie jest ustawiona na 0. Ujemne wartości, to pozycja bardziej na wierzchu, a dodatnie na odwrót. Jeżeli obiekty mają tą samą wartość depth, to na wierzchu zawsze jest obiekt najpóźniej stworzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi