DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Chyba jeszcze niema takiego tematu. Mam takie pytanko: jak zrobic że jak zdobędzie sie 200 punktów to automatycznie przejdzie sie do 2 planszy a w drugiej jak sie zdobedzie kolejne 200 p. do automatycznie przejdzie sie do 3 planszy, jak ?? prosze piszcie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 if score<=200 { room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ogromne dzieki ale dokładnie gdzie to wkleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 W stepie jakiegoś obiektu, który znajduje sie w tym room'ie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 SuPer!, ogromne dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 No daje do stepu to mi error wyskakuje że cos źle :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Wrzuć klocek If score, tam ustaw jaką chcesz wartość. Potem daj Start a Block, walnij potem klocek Go to the next room, a następnie klocek End of a Block. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dzieki ale ostatnie pytanko, gdzie som te klocki jak sie do nich dostac dokładnie np. wygląd klocka "Start a Block" (bo szukam i nieznajduje :crying: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 zakładka Control, w przedziale Other. trójkąt skierowany w góre to Start a Block, trójkąt skierowany w dół to End a Block. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Szukanie nie boli, a znalezienie klocków to pół minuty roboty :] : - if score - start of a block i end of a block - go to next room Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 :) BARDZO DZIEKUJE!!! Jeszcze jedno najostatniejsze pytanko do jakiego Event'u dac te klocki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Step... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Step. oj, blackmaul był szybszy. ale przynajmniej coś wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 No nie, nie działa zrobiłem i nim zacznie sie 1 plansza i nim zaczne wogole zbierac te 200 punktów to już mi wskakuje ostatnia plansza w grze :crying: No co z tym zrobić, by po zdobyciu 200 punktów automatycznie przechodziło z planszy 1 do 2, potem z 2 do 3 itd. ... ? o SORKA JUZ MI DZIAŁA, pomyliłem kolejnos teras wszystko dobże, ogromne dzieki!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 heheh to dlatego ze pietrus sie pomylil i dal score<=200 czyli ze jak masz mniej niz 200 lub rowno tyle to daje nastepny room. Daj score>=200 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathDaro Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 A co zrobić żeby po zdobyciu np. 200p. w grze cos sie pokazało (a wcześniej tego nie było) i w zetknięciu z tym przechodzi sie do kolejnej planszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Użyj funkcji instance_create. Jej opis masz w helpie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Albo klocka Create an instance ;p . Z taką lampką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias19 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 hmm tez skozystałem z tego tematu ale mam pytanie jak juz mnie przeniesie do next room to dlaczego nie ma bohatera i pilki ktora odbija?? jak to jest u ciebie DeathDaro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Bo nie została tam umieszczona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Hmm prawdopodobnie nie zrobiłeś obiektu bohatera w nowym room'ie i dlatego tak się dzieje ... EDIT Ok blackmaul mnie wyprzedził ... sorki nie odświeżyłem okna ... EDIT 2 @Piczer Nie po prostu byłem się czegoś napić i nie odświeżyłem sobie okna... a tu zonk rozwiązanie już jest... Sorki jeszcze raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias19 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 narobilem juz plansz ale gdy zobede te przykładowe 200ptk. to rundy przeskakuja jak szalone az do ostatniej i wyskakuje error mam jesze jedno pytanie jak zrobic zeby po miedzy planszami gdy zdabedziemy te 200ptk. wyskakiwalo okienko z napisem Gratulacje! ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 jeżeli co room ma się zdobywać 200 punktów to zrób jakiś obiekt i w create daj set the score ustaw na 0 (bez relative) Edit jak robisz na klockach to klocek if score to 200 klocek start a block klocek DISPLAY A MESSAGE klocek set the score(0) klocek- go to next room klocek end block Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias19 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 a jak zrobic by przy wlanczaniu gry wyskakiwalo okienko "pomocy"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 chodzi o info? zrób jakiś obiekt który jest w tym roomie co wyskakuje gdy włączasz grę i daj w create klocek ,,show the game info''( ten obok display a message ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias19 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dzieki nareszcie skonczylem moja pierwsza gre! :P Gdzie ja moge wrzucic by ja wam pokazac? widzialem ze na GMCLAN jest jakis Uploader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 https://gmclan.org/up.html jest napis żeby utworzyć uploader (pod fastbarem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 LINK Tu masz link do poradnika jak dawać na uploader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matias19 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 testujcie i komentujcie i mowcie co byscie poprawili i jak to zrobic...:D https://gmclan.org/up1690_4_KonoBall_Nie_bedzie_niczego.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 A moglbys walnac screena bo tak na slepo nie chce mi sie sciagac :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi