Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Witam. Mam problemy z Gadget 3D. Problem 1 Czy w Gadget 3D da się zrobić sufit? Bo narazie to umiem zrobić ściany i podłoge :angry: Problem 2 Ten engine bardzo wolno chodzi :boxed: Mam Celeron300, 128 ram i Nvidie Vante 16mb. Przykład do G3D (taki DOOM) straszliwie pełznie, a inne gry też strasznie wolno idą. Czy da się jakość zmodyfikować ten engine żeby chodziło szybciej? Problem 3 Jak zrobić żeby można było sterować i klawiaturą i mycha? Tzn. klawiaturą biegamy, myszką strzelamy i się rozglądamy. Z góry dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Co do problemu 1 to w przykładzie załączonym do Gadget 3D masz sufit, looknij do przykładu i bedziesz umiał zrobić, mi sie nie chce pisac :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Sterowania mychą nie da się zrobić w Gadget. Jak chcesz je mieć to się zaopatrz w Kingspace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Kingspace... Znam... Ale jest jakiś taki dziwniejszy (wg.mnie) niż Gadget 3D :boxed: Dobra teraz został mi tylko problem 2 :boxed: Prosze o pomoc z problemem 2 :w00t: Inaczej się załamie :w00t2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Gadget jest silnikiem bardzo nie wydajnym. Sam autor podkreślił że najlepiej działa na procesorach co najmniej 800mhz. Kingspace ma troszkę mniejsze wymagania, ale jeżeli chcesz naprawdę małe wymagania to przerzuć się na Irrlichta albo Xtreme 3D. Od siebie powiem że ten drugi jest łatwiejszy i zostały do niego wydane klocki ułatwiające obsługę jego. Znajdziesz to w downloadzie GMCLANu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Xtreme 3D... THX :] Działa szybciej :) Duuuużo szybciej. A KinSpace'a to nie lubie. Thx za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Września 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Bo Gadget 3D i Kingspace to silniki stworzone tylko za pomocą funkcji GM'a. Natomiast Xtreme3D obsługuje już akceleracje sprzętową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 A ja mam pytania. 1) Jak w Gadget3D i Xtreme3D zrobić celownik? 2) Mógłby ktoś mi podrzucić jakiś przykładzik do klocków Xtreme3D? Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Przykład masz razem z klockami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 :/ Mi ten przyład nie działa :/ Pisze że tylko w zarejestrowanej wersji to "coś" działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 To normalne. Żaden DLL tobie nie pójdzie bez zarejestrowanej wersji, chyba że masz GM 5.0, ale na nim nie działają te przykłady. Jedyne wyjście: REJESTRACJA! Pośpiesz się póki Mark nie zmienił ceny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 F*** :angry: 18$ :/ To dla mnie dużo :/ I jeszcze musze pamiętać że sam bym musiał nazbierać hohoho... 3 miechy by mi to zajeło :angry: Chce mieć zarejestrowaną!! HELP! HELP HELP!! 999, 998, 997, 996, 666. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Słuchaj. Na Emulu masz pełno kluczy do GM, ale nie lepiej kupić sobie legala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Fuj... Brzydze się wszystkich tych Emuli, kazz, overnetów i innych. Jak coś chce to zawsze w necie szukam. Fuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Coś ci powiem. Kupuj dopóki ten klucz jest za 18 $, bo jak będzie GM 6 to kluczyk będzie droższy, a jak kupisz klucz do gm5 dostajesz klucz do gm6 za friko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Września 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Marmot dobrze mówi. Jak kupiłem swego czasu za równowartość 36 zł. I pomyśleć, że licencja kosztowała kiedyś 5$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 A ja klucz dostalem na urodziny od brata :P Wzamian musiałem mu kupic neon do samochodu... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi