kibi Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Dokładniej. Robię platformówkę i chcę zrobić tak: gdy bohater zbierze kulkę to będzie ją miał tak jakby zdobył punkt. Powiedzmy, że ma 20 kulek i teraz najtrudniejsze. Chcę żeby jak wystrzeli to wystrzeli tą kulkę, którą zebrał, ale też żeby odjęło mu z tych 20 tą kulkę, którą wystrzelił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Użyj Mocy, Luke. Tzn. dowiedz się nieco o zmiennych ;P. Wszystko sprowadza się do dodania i odejmowania od zmiennej wartości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czy naprawde tak cieżko zajrzeć do kursów na stronie? -_- KURS ZMIENNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Poszukaj tutorial'ów a tam jest pokazane P.S.: Że mam dzisiaj szczęśliwy dzień dam ci linka do jednego z nich :) http://www.gamemaker.nl/tutorials/platform.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibi Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czy naprawde tak cieżko zajrzeć do kursów na stronie? -_- A skąd ja mam wiedzieć, że trzeba użyć zmiennych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 A gdzie chcesz przechowywać takie rzeczy jak ilość amunicji? Na kartce papieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 A skąd ja mam wiedzieć, że trzeba użyć zmiennych?? A no z tąd, że na stronie są kursy i jeden z nich nazywa się "dla początkujacych" i tam wyaraźnie napisał pewien zacny człowiek, że isteineje coś takiego jak zmienne i do czego służą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibi Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 A gdzie chcesz przechowywać takie rzeczy jak ilość amunicji? Na kartce papieru? No chyba będę musiał :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi