yaroo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Jak zrobic taki system poruszania z grawitacja w ktorym mozna wskoczyc na platforme nad glowa postaci, poziom wyzej, nie odbijajac sie od niej. Tak jak naprzyklad jest w mario. Probowalem zrobic to za pomoca maski i za pomoca wlasciwosci solid. ale jak postac skoczy w bok to wypada poza plansze albo zatrzymuje sie w polowie na platformie. Moze ktos wie jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 ustaw że gdy prędkość lotu jest mniejsza niż 0 to postać się zatrzymuje na kafelkach (dzięki temu gdy będzie lecieć to będzie przenikać przez kafelki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Chodzi Ci o to aby postać przeszła przez platformę od dołu czy normalnie naskoczyła na nią z boku? Jeśli naskoczyć od boku to jest sporo przykładów takich platformówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaroo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Chodzi mi o to zeby mozna bylo wskoczyc na nia od dolu, z boku umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 przeczytaj mój post (poprzedni), zaraz pod twoim głównym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaraz zapodam przykład. Sorry jednak nie zapodam. Myślałem, że go jeszcze mam na dysku. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaroo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 prosze bardzo, jest 2 w nocy i mi się nudziło xD >LINK< - przykładzik mojego autorstwa. to teraz 5 zł... xD lol. joke Pamiętaj, że taki sposób będzie skuteczny tylko jeśli robisz grę dla jednego gracza. Z wiadomych przyczyn, dowiesz się jak zajarzysz jak to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaroo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 dzieki, ale napisalem juz wczesniej cos podobnego ale nie dziala to w pelni dobrze, mozna wypasc poza ekran Poza tym robie gre na dwoch graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 co nie dziala dobrze oO ze mozna wypasc za ekran to logiczne... ja ci nie pisałem silnika pod gre tylko przyklad przeskakiwania przez platformy od dolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaroo Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 juz sobie poradzilem, wystarczy sprawdzac wspolrzedne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi