Crash Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jak to zrobić?? Tylko tego nie wiem... :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Skakać to można do góry, nie od góry :] Nie łaska zaglądnąć w przykłady na gamemaker.nl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Ale chodzi mi o skok w grze z kamerą od góry!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Może zmienne? np jeśli ma skakać 60 czasu room'a guzik co skaczesz if skacze=0 { skacze=1 alarm[0]=60 } alarm 0 skacze=0 i np w kolizji z niskim plotkiem co mozna przeskoczyc if hero.skacze=0 { with(hero) //akcja np odbicie czy zatrzymanie sie } wazne jest zeby dac w create skacze=0 bo inaczej nie rozpozna zmiennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Ale chodzi mi o skok w grze z kamerą od góry!! To już nie łaska było to powiedzieć w pierwszym poście? Czy my jasnowidze jacyś jesteśmy? Rozbudowujcie swoje posty, bo samo SKOK to się odrazu z platformówką kojarzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi