pilar36 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mam pytanie, co zrobilem zle?? w kolizji z obiektem: sound_play(sound0); w step: if sound_stop(sound0) play_sound(sound1); Chodzi mi o to, ze gdy bedzie koniec kolizji z obiektem uslyszymy inny dzwiek... POMOCY!!! :sp_ike: A i co trzeba zrobic zeby dzwiek byl czysty tj. odtwarza sie go w winampie?? Bo jak mi odczytuje to jest troche inny - probowalem w opcjach sound, nic z tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 W create: a=0 kolizja: sound_play(sound0); a=1 step: if sound_isplaying(sound0)==false && a==1 { play_sound(sound1); a=0; } Dodatkowo to zabezpieczy przed powtórnym odtworzeniem A i co trzeba zrobic zeby dzwiek byl czysty tj. odtwarza sie go w winampie?? Bo jak mi odczytuje to jest troche inny - probowalem w opcjach sound, nic z tego... Musisz skorzystać z dodatku SXMS, który znajdziesz na oficjalnym forum Game Makera, ale do tego potrzebujesz zarejestrowanego GM i dosyć dobrą znajomość GMLa :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilar36 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 dzienks, tylko mam jedno pytanko: Dlaczego gdy w opcjach sound ustawiam Use multimedia palyer to ekran zjezdza mi troche w dol?? :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi