Issen Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Czy jest możliwe użycie funkcji draw aby sprite wyświetlany był nadal zaanimowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Oczywiście. draw_sprite_ext( sprite_index, image_index, x, y, image_xscale, image_yscale, image_angle, image_blend, image_alpha ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Chodzi mi o to że mam gif'a. I jeśli wyświetlam go w draw to nie jest zaanimowany. Jak sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 A dlaczego ext? wystarczy, że nie zmienisz przy rysowaniu (draw_sprite()) wartości "image_index" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 mam gifa. Jak będzie wyglądać funkcja w draw żeby był zaanimowany? draw_sprite(gif,image_index,x,y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Musisz najpierw załadować tego gifa za pomocą sprite_add. Mat. A jeśli chcę rysować z alpha i blend? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Issen Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Już sobie poradziłem. Ta linijka działa: draw_sprite(sprite, image_index, x, y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi