Penguin Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Witam, mam znowu problem z kodem. Unity wywala mi błąd "Primary constructor body is not allowed", nie rozumiem, o co chodzi, nawet po walnięciu do tłumacza Google'a. Proszę o szybką pomoc i jeżeli to możliwe, podać rozwiązanie, co zrobić, by wszystko działało. Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję. A tutaj kod, jeżeli jest potrzebny, w którym mi wywala ten błąd: using System.Collections; using System.Collections.Generic; using UnityEngine; public class SphereController : MonoBehaviour { int layer = 0; Rigidbody rigidbody; void Start(); { rigidbody = transform.GetComponent<Rigidbody>(); } void Update() { changeLayer(); changePosition(); } void changeLayer { if (Input.GetKey(KeyCode.UpArrow)) { layer = 1; } if (Input.GetKey(KeyCode.DownArrow)) { layer = 0; } float delta = Rigidbody.position.z = (LayerMask * 2f - 2f); Vector3 velocity = rigidbody.velocity; velocity.z = delta * 3f; rigidbody.velocity = velocity; } void changePosition; } void changeLayer; Vector3 direction = Vector3.zero; if (Input.GetKey(KeyCode.LeftArrow)) { direction = Vector3.forward; } if (Input.GetKey(KeyCode.RightArrow)) { direction = -Vector3.forward; } rigidbody.AddTorque(direction* 25f); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZukleGugle Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 dałeś średnik po void start() baka edit: zreszta nie tylko.. przejrzyj kod i ogarnij średniki I am vader i Penguin 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penguin Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Dzięki, dość dużo mam problemów z tymi średnikami, a ja zawsze nie mogę ich dostrzec. Dzięki @ZukleGugle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi