Jeremiah Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Pomoże ktoś z jakimś dziwnym błędem? Opieram się na tym opisie: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=networking ale nie działa mi wysyłanie. Gdy ktoś się łączy mam: GML sok++ ds_list_add( global.socketlist, sock ) ds_map_add( global.clients, sock, sok ) Ale gdy coś wysyłam: GML var buff = buffer_create(256, buffer_grow, 1) buffer_seek(buff, buffer_seek_start, 0) buffer_write(buff, buffer_s16,99) buffer_write(buff, buffer_string, mesedz) for (var i = 0; i < ds_list_size(global.socketlist); i++) { network_send_packet(ds_list_find_value(global.clients, i), buff, buffer_tell(buff)); } ... w ogóle nie wysyła, wywala błąd "network_send_packet argument 1 incorrect type (5) expecting a Number (YYGI32)" A gdy sobie zerkam co jest pod ds_list_find_value(global.clients, i) to okazuje się, że "undefined". Dlaczego? Jak podmieniam na "network_send_packet(i+1, buff, buffer_tell(buff));" to niby wysyła, ale dlaczego nie chce mi działać to powyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Jestes pewien ze nie wychodzisz poza liste tą pętlą? Spróbuj wysłać pakiet tylko do 1 osoby, bez fora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Do jednej działa, do wszystkich też mogę, jeśli tylko zrezygnuję z "ds_list_find_value(global.clients, i)" na rzecz po prostu "i+1". GML ds_map_add( global.clients, sock, sok ); show_message(ds_list_find_value(global.clients, 0)) Ale nic dziwnego jak pod show_message mam undefined. Nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Musi być coś nie tak z wartością sock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi