nowy_user Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Witajcie, mam pytanie, gdzie mogę znaleźć darmowe grafiki , które mogę wykorzystać przy tworzeniu gry? Nie każdy przecież jest urodzonym Picassem, a gra musi mieć sensowną grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykPlayingPOLSKA Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Stare GM'y miały przykładowe graficzki,szkoda że teraz tego nie ma, GameArt2D Itch.io Craftpix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Na gmclanie masz nawet na stronie głównej kategorię że stronami z grafikami dźwiękami itd. Najciekawsze moim zdaniem to reiner tileset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhasz Ysz Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Późno trochę ale od siebie polecam OpenGameArt i mniej darmowe (w sensie darmowe ale jak chcecie ich użyć w swojej komercyjnej grze to już mogą się czepaić) a mianowicie spriters-resource. Jest to stronka z sprajtami wyciętymi z innych gier (snesy, nesy, ps itd) Znajdziecie np wszystkie postaci i potworki z chrono trigger albo final fantasy. Z animacjami najczęściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi