lew_leo Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 witam niby śmieszny problem ale jakoś odpowiedzi nie mogę nigdzie znaleźć otóż mam skrypt który przyjmuje 3 argumenty pisze go jak bym to robił w gm8 jednak gdy go wywołuje kompilator mówi ze funkcja jest napisana na jeden argument a nie 3 w c++ bym zdefiniował to w nazwie skryptu jak: typ nazwa_funkcji(typ argumet, typ argument, itp itd) ale jak to zrobić w studio? level_load: with all if (object_index!=obj_main) instance_destroy() global.loadscr=0 if !is_string(argument0) { script_execute("lev_"+string(argument0)+"_"+string(argument1)+"_"+string(argument2)+"();") } else if argument0="vagon" { global.starttype=-1 lev_vagon() } scr_mainobj() instance_create(0,0,obj_d3d_light) global.loadscr=0 wywołanie: level_load(global.levelx,global.levely,global.levelz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jeżeli nie potrzebujesz jeszcze argument1 i argument2 możesz określić zapotrzeowanie na nie zapisująć je do jakieś zmiennej tymczasowej. po prostu walnij GML __a = argument1; __b = argument2; i zapomnij o problemie. Innym wyjściem jest korzystać z argumentów w formie tablicy czyli zamiast argument0 daj argument[0]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew_leo Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jeżeli nie potrzebujesz jeszcze argument1 i argument2 możesz określić zapotrzeowanie na nie zapisująć je do jakieś zmiennej tymczasowej. po prostu walnij GML __a = argument1; __b = argument2; i zapomnij o problemie. Innym wyjściem jest korzystać z argumentów w formie tablicy czyli zamiast argument0 daj argument[0]. dzięki działa :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 dzięki działa :3 Tylko ten, jeżeli skorzystałeś z opcji 1szej pragnę nadmienić, że zrypałem bo zapomniałem dać var z pośpiechu. Miało być GML var __a = argument1; var __b = argument2; Bardziej optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi