Kychu Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Zrobiłem gierke 2d od góry i gdy otwieram drzwi czasami zdarza się taki motyw ,że mnie przygniotą (zrobiłęm, że po kliknięci zmienia się w obiekt drzwi otwarte a czasami ten obiekt pojawia się na mnie) a ponieważ ustaliłem ,że przy kolizji z drzwiami mam speed zero (żeby nie przenikał przed drzwi itd.) to niue mogę wyjkść, jest to taki głupi błąd ,ale pzreszkadza i to bardzo i chodzi mi oto czy da się zrobić, żeby drzwi otwirały się płynnie (stopniowo) a jeśli trafią na postac to sie zatrzymają na tym poziomie na jakim są. Albo chociarz, że gdy znajde się w drzwiach (jedna moja część wewnątrz budynku( z prawej strony drzwi) gruga na zewnątrze( z lewej strony) to mie przeżuca na tą strone gdzie jest mnie więcej (większa część ludzika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 chodzi mi oto czy da się zrobić, żeby drzwi otwirały się płynnie (stopniowo) to zrób spritesa otwierających sie drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Tzn nie wiem jak w GM ale we flashu zrobilbym animacje tych drzwi i jezeli wystapi kolizja Bohater i Drzwi to Bohater y -= 1; Czyli odpychaja bohatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Można też zrobić że w obiekcie drzwi przy kolizji z graczem żeby zmieniło sprita na tego co sie obraca (sprites obracających sie drzwi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi