JuliuszMakeGames Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 GML if( mouse_check_pressed(mb_right) ) { if ( not collision_point(mouse_x,mouse_y,obj_blok_trawy,1) ) instance_create( mouse_x, mouse_y, obj_blok_trawy) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Pierw pan powiedz, co się dzieje ? Błędy w kompilacji, a może kod nie działa jakbyś chciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 collision_point może się martwić, bo ma 5 argumentów, a nie 4 http://docs.yoyogames.com/source/dadiospic...sion_point.html Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxGaming Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 collision_point może się martwić, bo ma 5 argumentów, a nie 4 http://docs.yoyogames.com/source/dadiospic...sion_point.html Fervi Mi wychodzi, ze ma 4 argumenty, ale może któregoś przecinka nie zauważam. Co do topicu. Widzę, że nie masz pojęcia kompletnego co robisz... Po tych 2 tematach sądzę, że chcesz, aby ktoś Ci gotową grę napisał, skrypt po skrypcie - już takich wielu znałem. Jeżeli się mylę to przepraszam. Oczekujesz pomocy? To może wysil się na tyle, żeby rozwinąć co oznacza "nie działa". Coś więcej, ew. jeżeli błąd przy kompilacji tak jak pisze Madness to jego treść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ereg Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mi wychodzi, ze ma 4 argumenty, ale może któregoś przecinka nie zauważam. ... niezauwazylesz :) ustavil precision, ale niema podany parametr notme i na 99% bedzie problem tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi