Wojo Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 elo Gmclany mam problem. Problem polega na tym, że komputer wykrywa dysk za drugim ładowaniem. Podczas pierwszego ładowania bootuje system z napędu dvd bo nie wykrywa dysku twardego dopiero reset komputera pomagał. Teraz ustawiłem tak, że jak nie wykryje dysku twardego to ma uruchomić biosa i oczywiście go uruchamia a dopiero po resecie komputera wykrywa dysk twardy. Tak jakby go ktoś wpinał za drugim razem. Zmieniałem już wejścia sata i efekt dalej taki sam. Płyta główna Asus m5a97 EVO R2.0 . I czy może być to wina dysku SATA 2 W sensie ,że jest za stary czy wina leży może po innej stronie ? Czekam na szybką pomoc i odpowiedź. I jeszcze co jakiś czas ekran mi tak mignie na ułamek sekundy i wyświetla taki szum jakby w telewizorze nie wykryło kanału. Liczę na szybką pomoc gdyż resteowanie komputera przy każdym uruchomianiu jest uciążliwe i irytujące. Komputer składali mi w serwisie ja podpinałem tylko dysk twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wątpi ę czy to wina dysku (możesz rzucić danymi SMART) Spróbuj wpiąć do innego kompa Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dysk w innym komputerze działa poprawnie. Stary dysk ze starego kompa :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Nigdy mi się takie coś nie zdarzyło; obstawiam zasilacz lub płytę główną (bardziej to pierwsze). Od biedy zresetuj BIOS, może mu przejdzie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Póki co komputer mam na gwarancji ( oprócz dysku ) więc wolę w nim za dużo nie grzebać żeby nie było na mnie :P. Ale i tak dzięki Fervi za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Za tym pierwszym razem nie wykrywa w ogóle dysku czy tylko pliku rozruchowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Za pierwszym razem w biosie nie widać dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jak możesz to zapodaj atrybuty SMART. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi