DoNcEr Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witajcie! Czy macie jakiś pomysł jak przechwycić 2-krotne klikniecie na konkretny plik .bat? Mam na pulpicie jakiś plik .bat i chcę żeby program w momencie jego urucgomienia pokazał wiadomość typu "właśnie uruchomiłeś plik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfMaciej Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 W początku pliku .bat dodaj linijkę: echo Wlasnie uruchomiles plik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoNcEr Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 W początku pliku .bat dodaj linijkę: echo Wlasnie uruchomiles plik! Ja już mam taki trayowy programik który obsługuje plik uruchamia ,powiadamia itp ale jesli ktoś bezpośrednio uruchomi plik to chce aby program to wykrył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Sprawdzaj procesy. Jesli pojawi sie cmd.exe (lub ConHost w Win8) to znaczy ze ktos odpalił plik wsadowy @EDIT: Teraz zobaczylem date :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi