Mateusz Nejman Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witajcie! Mam problem. Otóż, zapisuję sobie zaszyfrowane dane. Jest OK. Wczytuje sobie odszyfrowane dane i pokazuję w show_message. Też jest OK. Ale jak wykorzystuję w switch to jakby mi nie odszyfrowywało danych. Skrypty: Xor GML GML var _klucz,i,_znaki,_len; argument0 = string( argument0 ); _znaki = ''; _len = string_length( argument0 ); _klucz = 666; for ( i = 1; i <= _len; i += 1 ) { _znaki += chr( ord( string_char_at( argument0, i ) ) ^ _klucz ); } return _znaki; ZapiszDoXor GML GML ///ZapiszDoXor(plik,sekcja,klucz,wartość) plik=argument0 sekcja=argument1 klucz=argument2 wartosc=argument3 ini_open(plik) ini_write_string(Xor(sekcja),Xor(klucz),Xor(wartosc)) ini_close() CzytajZXor GML GML ///CzytajZXor(plik,sekcja,klucz,rodzaj) plik=argument0 sekcja=argument1 klucz=argument2 rodzaj=argument3 ini_open(plik) if rodzaj=0 { _return=ini_read_real(Xor(sekcja),Xor(klucz),1) } else { _return=ini_read_string(Xor(sekcja),Xor(klucz),'a') } return Xor(_return); ini_close() Create obiektu: GML GML global.save='Bohater.save' rod1_n=CzytajZXor(global.save,'Bohater','Klasa',1) show_message(rod1_n)//Pokazuje tak jak powinno switch(rod1_n)//Tutaj coś jakby danych nie odszyfrowało { case 's': rod1_klasaname='Słowianin' rod1_bface=back_face_slowianin break; case 'w': rod1_klasaname='Wiking' rod1_bface=back_face_wiking break; case 'k': rod1_klasaname='Kowboj' rod1_bface=back_face_kowboj break; case 'i': rod1_klasaname='Indianin' rod1_bface=back_face_indianin break; } PILNE!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriso99 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 wielkosc znaków sie zgadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Nejman Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgadza się EDIT: Naprawiłem. Jako _klucz dawałem za dużą liczbę i znaki się ztegowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi