iPablo Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 No więc zrobiłem najprostszy inventory jaki znalazłem. Jednak kiedy bohater się poruszy to itemy nie idą razem z viewem i inventoy. Próbowałem zapisywać pozycje x i y przedmiotów i dopasować do viewa ale mi się nie udało. Macie example tego: http://www.gmclan.org/up8524.html Skoro już piszę post, to chciałbym spytać czy ktoś nie ma sposobu na poruszanie się obiektu za innym obiektem w turach w 32 pikselach. Chodzi mi o coś prostego, bo z GM mam do czynienia tylko 2 lata. Z góry dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 zrób sobie jedną zmienna do itemów i przełączaj ją kiedy wkladasz przedmiot do eq. jesli bedzie prawdziwa to stosuj sie do vieva, jesli nie, to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 GML (create) xx=x yy=y GML (draw) x=view_xview+xx y=view_yview+yy draw_self(); Nei pobierałem pliku, ale tego używam w moim prototypie mmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPablo Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 GML (create) xx=x yy=y GML (draw) x=view_xview+xx y=view_yview+yy draw_self(); Nei pobierałem pliku, ale tego używam w moim prototypie mmo. Drobiłem tak, jak piszesz ty i kolega na górze jednak po kliknięciu i przeciągnięciu do plecaka item wraca tam gdzie był. Jak masz teraz czas to zajrzyj do example, bardzo mi na tym zależy, bo to jeden z niewielu plecaków który tak łatwo zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi