szmalu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Tytuł: Allienz Gatunek: Defender Opis: Pokażę wam wczesną wersję gry nad którą pracuję, chociaż w sumie bardziej nadaje się do działu zapowiedzi, no ale w sumie "demem" to można jakimś nazwać... Słowa te kieruję na razie wyłącznie do posiadaczy smartfonów z androidem (na razie, bo może wersja finalna trafi na windowsa jako minigra). Proszę szczególnie o narzekanie na błędy, żebym mógł poprawić co nieco, no i w sumie dyzmek nieźle wyszedł na krytyce :D No dobra, przejdźmy do rzeczy. Allienz to gra typu defender, gdzie akcja rozgrywa się na obcej planecie, w innym rejonie wszechświata. Twój statek został uszkodzony i rozbija się, reszta załogi ginie. Na starcie masz tylko stacjonarny karabin maszynowy i musisz przetrwać kolejne fale ataków kosmitów. UWAGA: To jest dopiero pierwsza wersja aplikacji, zawiera tylko 3 rodzaje przeciwników, jedną broń + ulepszenia (wkrótce będzie ich więcej), jedną planetę, a rozgrywka ograniczona jest zaledwie do 16 etapów. Gra jest w ciągłym stadium rozwoju, więc ostateczna wersja będzie całkiem inna i bogatsza w treść. Download: albo lokalny gm'owy mirror: https://gmclan.org/up8191_4_Allienz_1_0_8.html Rozmiar pliku: ok. 11Mb (muzyka i tak już kompresowana, grafikę jeszcze można) Autorzy: Programowanie: no w sumie to ja Fabuła: HOHO Grafika: ja, wspomagany darmową grafiką z neta Muzyka: z jakiejś stronki z darmową muzyką do użytku komercjalnego Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 kupiłeś gma z konwersją na andka? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kumpel ma hajs, ma chęci, a mało umiejętności do robienia gier, więc korzystam przy konwersji xD Za to uczę go trochę gml-a. Sam bym nie wybulił tyle, o nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kolejny mirror: http://gallery.mobile9.com/f/2980640/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Całkiem ładnie to wygląda, chciałem pobrać. No ale musiałeś to dać na jakąś dziwną stronę do której trzeba mieć konto by coś pobrać. Choćby dlatego nie będę oceniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Pod linkiem do dziwnej stronki jest też link do pliku .apk na gmclanowym uploaderze ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie zauważyłem xd Już pobieram i ocenię. Btw, po co rar? Rar nie jest póki co standardem na telefonach i tabletach. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W rarze jest plik .apk xD Nasz uploader jest staroświecki i niestety nie przyjmuje plików z takim rozszerzeniem, administracja musi je dodać do listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No to przynajmniej masz wytłumaczenie xd Co do samej gry, w porządku, bardzo mi się podoba. Lubię takie proste czasoumilacze. Nie podoba mi się tylko grafika tych robaczków. Nie pasuje do reszty grafiki. Ogólnie oki, czekam na poprawki. A i jeszcze reklama na środku ekranu w menu jest dosyć irytująca. (Tak nawiasem, zarabiasz coś na niej?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie podoba mi się tylko grafika tych robaczków. Nie pasuje do reszty grafiki. Grafiki ulegną zmianie już wkrótce, będę wykorzystywał rendery modeli 3d, wyglądają o wiele lepiej. Ogólnie oki, czekam na poprawki. Mam już w zasadzie przygotowane materiały na update, ale chcę zobaczyć czy jest w ogóle zainteresowanie takim czymś, nie chcę się starać dla samego siebie :D A i jeszcze reklama na środku ekranu w menu jest dosyć irytująca. (Tak nawiasem, zarabiasz coś na niej?). Hmm, teoretycznie powinienem zarabiać, ale na razie jest za mało wyświetleń, nie wiem czy nawet dolara mi się uda zarobić. A ta reklama jest w którym miejscu? Na środku na samym dole, czy gdzieś indziej? Nie testowałem wersji z reklamą na innych urządzeniach, może coś się rypło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czasami warto starać się dla samego siebie a nie liczyć na oceny głąbów z gmc (które swoją drogą umarło) xd Co do reklamy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 O, dzięki, mógłbyś mi jeszcze powiedzieć jaką masz rozdzielczość ekranu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 600 x 1024 px Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Poprawię to dopiero w następnym update niestety, bo potrzebuję drugiego urządzenia do testowania, a na razie go nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Użyj mojego xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Podeślę ci potem na PW poprawkę, zobaczysz czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Masz google drive? EDIT: Jeśli tak, to udostępnię Ci folder i po prostu będziesz mi wrzucał apkę do testów którą bezpośrednio pobiorę na tab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Aplikacja pomyślnie przeszła certyfikację Samsung Apps (za pierwszym razem), także już wkrótce będzie tam dostępna. Na Google Play pojawi się nieco później. Done: http://www.samsungapps.com/venus/topApps/t...10&listYN=Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmalu Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ostatecznie, gra trafiła wreszcie do Google Play - O tu, więc za kilka dni pojawi się pierwsza aktualizacja (nowa grafika robaków, nowy rodzaj przeciwników, ochronne tarcze, rozszerzenie do 30 etapów). PS Wszystkie linki umieszczam w głównym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi