Marmot Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Mam do was takie pytanie z php. Załóżmy że mam sondę i w pliku ocena.txt jest liczba 9. Chcę tą liczbę przedstawić na takim wykresie (coś takiego jak na pix.art.pl). Mam do tego sprita z fragmentem kolumny nie zapełnionym i zapełnionym. Jak napisać do tego skrypt? Tylko chcę bardziej profesjonalistyczne rozwiązanie niż sprawdzanie że jeżeli jest liczba 9 to ma być sprite 9 gdzie zapełnione zatrzymuje się nad 9. Wie ktoś jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Hmmm, pomyślmy... szerokość maksymalna / 100% = szerokość szukana / ocena z pliku wyrażona w % czyli: szerokość szukana = ( szerokość maksymalna * ocena z pliku wyrażona w % ) / 100% reszta słupka = szerokość maksymalna - szerokość szukana teraz trzeba tylko dac 3 img i powsadzac dane o szerokosci. Mam nadzieję, że zrozumiałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Chyba zrozumiałem :D . Tyle że problem jest w tym że nie mam procentów tylko skalę od 1 do 10 i się głosuje na tej skali i oblicza mi średnią wg. której chce wykres zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 No to pewnie będzie: szer. szukana = (szer. max * ocena_z_pliku) / 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi