Kazik1 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, Mam kod na sprawdzenie czy obwód został zamknięty,jeżeli tak to musi dodać jeden punkt dla tego gracza który go zamknął. Problem polega na tym że ma zostać przydzielony jeden punkt, a w moim przypadku punkty są dodawane w nieskączoność. Jak mam to zrobić aby po dodaniu tego punktu nie dodawały się kolejne. GML if(global.war_poziom2=1 && global.war_poziom4=1 && global.war_pion2=1 && global.war_pion3=1) { if(global.player1=1) { global.greenscore+=1; } else { global.redscore+=1; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Dobra już rozwiązałem ten problem :) GML //CREATE global.zmienna1=1; GML //STEP if(global.war_pion1=1 && global.war_pion2=1 && global.war_poziom1=1 && global.war_poziom3=1 && global.zmienna1=1) { if(global.player1=1) { global.greenscore+=1; //zielony global.zmienna1=0; } if(global.player2=1) { global.redscore+=1; //czerwony global.zmienna1=0; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi