Moho Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Hej hi, Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak edytować poniższy przykład, tak by dodatkowo można było zejść platformę niżej: https://gmclan.org/up460_12_jump_up.html Przykład odkopałem i zdaje się należeć do użytkownika kryniak, ale nie ręczę. Jeśli tak to bardzo mi się przydał i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Nikt nie pomoże? ;c Ślęczę nad tym i mnie to przytrzymuje. A może jakiś inny przykład ktoś zapoda gdzie jest wskakiwanie i schodzenie po platformach? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 to powinno pomóc przynajmniej bazując na tym przykładzie bloku: GML (step) if (obiekt.y+obiekt.sprite_height-2<y)&& global.fall=0 solid=true; else solid=false; gracz: GML (create) global.fall=0 GML (step) if (keyboard_check_pressed(vk_down)) { if global.fall=0 { global.fall=1 alarm[0]=10 }} GML (alarm0) global.fall=0 GML (collisionblock) if global.fall=0 if (y+sprite_height-2<other.y) { move_contact_solid(direction,speed); vspeed=0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Oki, dzięki Lion ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi