Gladius Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Chcę zrobić okienko, które pyta nas czy Tak czy Nie, i po kliknięciu Tak robi coś(a nawet kilka cosiów), a po kliknięciu Nie coś innego. Na zasadzie: Kilkam Tak, wyskakuje mi inne okienko i poza tym tworzy obiekt. Klikam Nie, nic się nie dzieje. Próbuje show_message_ext ale coś mi nie wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 GML pyt=show_message_ext('Pytanie','Tak','','Nie') if pyt=1 then show_message('Tak!') if pyt=3 then show_message('Nie!') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dzięki, ale jak zrobić by przy kliknięciu "Tak" oprócz pokazania wiadomości, stworzyło obiekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 GML if pyt=1 { show_message("tak"); instance_create(obj,x,y); } Zajmij się lepiej najpierw podstawami typu instrukcje warunkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Już sobie poradziłem ale thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi