Gladius Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Otóż mam pytanie, bowiem mam postać poruszającą się tak jak w gta (wg. FAQ) i chcę, żeby gdy strzela, kula leciała w przód (w stronę, w którą patrzy postać). Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 w create pocisku dodaj akcję Move Free (taka niebieska gwazdka w zakładce move ;)) ustaw: direction: gracz.direction speed: co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 GML (W step goscia ktory ma strzelac) if mouse_check_button_pressed(mb_left) { p=instance_create(x,y,o_strzal) p.direction=image_angle p.image_angle=direction p.speed=8 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gladius Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Dzięki :) Użyłem rozwiązania Kiełbasy Krakowskiej i działa dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 O BOŻE, JUŻ DRUGI RAZ POMOGŁEM :oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi