Easeful Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Około 30 lipca zmajstrowałem z kolegami niezbyt skomplikowaną, ale sprawną aparaturę do robienia wina. Butla 5 litrów i wężyk ze słoikiem zbudowany tak, by gaz z butli szedł tylko w jedną stronę czyli na zewnątrz. Wszystko szczelne. Do 3 lub 3,5l wody wlaliśmy 2 słoiki przetopionego nad ogniskiem miodu i dosypaliśmy kostkę drożdży. Uznałem, że do słodkiego miodu cukier nie jest potrzebny. No i to sobie stoi w lesie już z 10 dni. Z tego co wiem, powinno stać minimum 2 miesiące żeby mieć z 18%, ale my chcemy już na początku września otworzyć. Teraz moje pytanie brzmi: ile to będzie miało % po miesiącu i czy w ogóle będzie zdatne do spożywania xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Człowieku, nie to forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 valhalla to valhalla, liczyłem na to że ktoś będzie wiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Na litość Boską. To forum o tworzeniu gier, a nie o alkoholach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi