Fervi_ Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Tytuł: Rozpoznawanie mówionego tekstu (bez nazwy :D) Gatunek: Rozpoznawanie mowy Opis: Rozpoznawanie mowy było zazwyczaj przejawem szaleństwa lub Science Fiction (chociaż nie wiem czym to się różni). Jednak nawet sam Microsoft dodał coś takiego do swojego systemu (Visty chyba). W Linuksie zasadniczo też coś takiego jest, aczkolwiek czytając kilka poradników - nie wiedziałem jak to skonfigurować (Wunch-Punch). Jak wiemy Google sam ma silnik rozpoznawania mowy - stosuje go między innymi w przeglądarce (tak mi się wydaje - wymagany Chrome). I z tego silnika korzysta ten dość prosty skrypt - wysyła plik na serwer google i dostaje odpowiedź w postaci tekstu Download: http://78.8.9.23/slawek/textrecognition.sh Rozmiar pliku: ~600B Autorzy: Programowanie: Google, Fervi, Google API, Ktoś napisał skrypt w Python na którym się wzorowałem Nie :) ojczyzno moja ty jesteś jak zdrowie ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stracił dziś piękność powstają tobie widzę i opisuję bo tęsknię po to litwo ojczyzno moja ty jesteś jak zdrowie ile cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto cię stać dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuję bo tęsknię po tobie Inwokacja od Gugla :) Nie mniej jednak różne kwiatki się zdarzają Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 No nie powiem, fajne. Mało imponujące jak rzuci się okiem do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi