pablo1517 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Potrzebuje pomocy już dziś więc plz odpowiedzcie. Każdy z was zapewne grał w mario. Chodzi o platformy skośne wiecie no jakie... takie że się idzie i jest górka pod którą można podchodzic sobie i to tak fajnie i gładko tam wygląda. Ja też tak zrobiłem akurat to nie problem. Ale jak zrobić zeby tak samo głądko z tej górki zchodził w dół. Nie chce zeby jak zbiegam z górki to na przemian co chwile była animacja skoku i biegu bo wiadomo wtedy nie zawsze dotyka ziemi a powienien tak schodzic by jej dotykać. Mam nadzieje ze udało mi się wyjasmśnić. Z góry thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 no co nikt nie wie 8| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 hmm... np. w lefcie if (place_free(x-4,y)) x -= 4; else if (place_free(x-4,y-4)) { x -= 4; y -= 4; } else if (place_free(x-4,y+4)) { x -= 4; y += 4; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 no wlasnie na takie cos to i ja wpadlem i nie bardzo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi