RafiSI Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, Pojawiły się 2 małe problemy: 1. Backgound, który jest na floor dziwnie się zachowuje: Wszystkie grafiki to backgroundy umieszczone w GM (bez nieba, ono jest z pliku) w Draw'ie Co zrobić aby ulica była tak samo dobrze widoczna jak panele na ziemi, Co zrobić aby trawa była poprawnie wyświetlana. 2. Ten problem jest bardziej skomplikowany. Założenie: back1 = ziemia back2 = sciana1 back3 = sciana2 back4 = droga back5 = panele back6 = niebo back7 = drzwi Problem dotyczy tego, że nie wyświetla mi w ogóle drzwi (co widać na obrazku, nie ma tego obiektu), a back2 jest cały czas wyświetlany, nawet kiedy dam mu do wyświetlenia back3. Odrazu mówię: bawiłem się w ustawianie depth (teraz są ujemne), a kod wygląda tak (w draw) GML d3d_draw_block(x,y,450,x+32,y+6,600,background_get_texture(build_cegla),1,1); Teraz nie wiem czy ja coś źle robię, czy gm ma jakieś limity co do wyświetlania grafik (bo jak usune cegle i dam drzwi to je widać... lol); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafiSI Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Rozumiem, że ma odp na moje pytania, więc może ktoś powie jak pobrać klawisz z klawiatury or myszki tzn. coś w stylu keyboard_wait() + mouse_wait(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi