Utermiko Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam! Czy w C# jest prostszy sposób, od tego co podam poniżej, żeby zdobyć z kolekcji Dictionary KLUCZ na podstawie WARTOŚCI (zakładając, że wszystkie wartości będą różne)? //przykladowe foreach (KeyValuePair<string,int> x in dict) { if (x.Value == 2) { Console.WriteLine(x.Key); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 var dupsko = dict.FirstOrDefault(p => p.Value == "twojaWartosc"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Mi raczej chodziło o sposób, bez użycia pętli tak jak w pobieraniu wartości na podstawie klucza int cos = dict["key"]; Nie wiem czy to możliwe, dlatego się pytam. Jak nie ma takowej możliwości to zostanę przy sposobie z pętlą foreach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 To przeciez tak ci dalem. Zamiast "twojawartosc" daj ten swoj klucz i masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Więc za co odpowiada "p"? Sorki, dopiero teraz sprawdziłem :P Działa, dzięki. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi