Sirluki Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam! Mam problem który męczy mnie od kilku dni a nie mogę znaleźć odpowiedniego rozwiązania/odpowiedzi w żadnym kursie... Mianowicie chciałbym sie dowiedzieć jak zrobić aby DIVy zaznaczone na obrazku jako Auto dopasowywały automatycznie swoja szerokość do rozdzielczości ekranu oglądającego stronę a jednoczesnie żeby środkowe DIVy zawsze pozostawały na środku? Drugą część udało mi się osiągnąć za pomocą margin: 0 auto ale za nic nie potrafię napisać kodu dla zewnętrznych DIV. Niestety poprzednia wersję strony robiłem na tabelach ( :mellow: ) i chyba nadszedł czas aby to zmienić... Dotychczasowe efekty pracy możecie zobaczyć na farea.pl aby zobaczyć dlaczego chcę to rozwiązać w ten sposób. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 HTML: <div id ="top"> <div id="left">Lewy</div> <div id="cont">Środek</div> <div id="right">Prawy</div> </div> CSS: #top { width: 80%; margin: 0 auto; } #left { width: 25%; float: left; } #right { width: 25%; float: left; } #cont { width: 50%; float: left; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi