Easeful Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Kiedyś wrzucałem tu zdjęcia gitary i pytałem o model. Co się teraz dowiedziałem to mózg rozje. Otóż ją rozbieram, bo dziwi mnie czemu czasami nie chce grać, czasami przycisza. Otwieram pierwszą klapkę i co widzę? Bateria 9V. Mały wzmacniacz sygnału zasilany tą baterią, z wszystkimi pokrętłami i przełącznikami. Bez tej baterii nie gra, co jasne. Piszę to jako ciekawostkę, ale może ktoś dopowie coś co wie o takich gitarach, czy mogę jakoś ominąć tą baterię itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 to już wchodzenie w elektroikę, jak masz pojęcie chociaż podstawowe to spokojnie powinieneś wykminić. Najlepiej byłoby jakoś podpiąć pod inputa w tej gitarze, ale nie wiem jakby to wpłynęło na resztę elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 wówczas sygnał pełniłby dwie funkcje: sygnał i zasilanie do wzmacniacza, wzmacniałby sam siebie xD wydaje mi się to nietaktowne, a nawet niemożliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Pewnie masz przetworniki aktywne zamiast pasywnych, więc po prostu wymień baterię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi