Vernom Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam, aby nie było zrobiłem już pare gierek 3d w GM, i mam pytanko, czy jest jakis tutorial/przykład gier wysciowych 3d ?? Z góry THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Nie ma. Najprostsza metoda, to napisać taką grę w 2D, a potem wpisać funkcje do rysowania 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vernom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 no ale jak to zrobic, napisałem tutek albo przykład :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przeciez nie zrobisz gry 3D nie majac zielonego pojecia o robieniu jej odpowiednika w 2D :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vernom Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 skad wiesz ze nie umiem zrobic wyscigow 2d :blink: ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Hm, jeżeli umiesz to masz kamień milowy z głowy :P . Teraz najlepiej, to zobacz przykład Marka Overmarsa na grę 3D albo wg. pliku pomocy dodaj wszystkie funkcje rysowania 3D do silnika gry. A co do przykładu to nie widziałem takowego. Najwięcej przykładów 3D jest dotyczących ustawienia kamery, wielopoziomowości i itp. rzeczy ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi