Kazik1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam problem z 39dll ponieważ gdy odpalam plik 2 razy na jednym kompie (podwójnie) i na jednym daje host na drugim join to działa :) Dziś na informatyce odpaliłem na jednym kompie host na drugim join i.... nic ;[ Nie znajduje serwera dlaczego?? Daje plik exe,gm: Pingmulti Download Napiszcie co źle ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 A jakie ip wpisujesz? :) Tez 127.0.0.1? To ip tylko działa na lokalnym kompie a jeśli chcesz grać w LAN'ie to musisz znać lokalne IP komputera. Na kompie na którym hostujesz otwierasz cmd.exe, wpisujesz ipconfig, szukasz karty sieciowej przez którą komp się łączy z netem i spisujesz Adres IPv4 (lokalne ip, np 192.168.1.10), a potem na drugim kompie dajesz join, podajesz to IP i dołączasz się do gry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 ip wpisywałem te same, ale chyba masz rację, zaraz to sprawdzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utermiko Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Heh no to widzisz :P Jeśli hosta masz na kompie A i próbujesz się połączyć przez LAN kompem B do A podając IP 127.0.0.1 to nie uda Ci się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi