Sminer Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 To wstaw w Create Strzaly, zamiast tamtego co masz: GML direction=point_direction(x,y,celownik.x,celownik.y) image_single = direction * image_number/360; speed = 10 A w Sprite w strzale: Kliknij na Edycje obrazka: Animation->Rotation Sequence->Clokswise i w rubryce u gory wpisz 36 ,a na dole 360. Jak beda jakies problemy to pisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoorace Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Zaraz sprawdzam grawitacje a kawałek kodu możesz przerobić :0 Ps:Grafika czyli tło gry a i w jakim programie grafikę robisz ? Problemy (Jeszcze są:( ): 1.Bohater jak upadnie to nie może pójść w prawo Tylko jak poskocze i w powietrzu pójdzie w prawo tak się teraz przemieszcza. Z powinien chodzić po ziemi normalnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Hmmm, nie wiem co u cb nie działa. U mnie wszystko jest w porządku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Grafike to ja w paincie robie :D Nie mam zadnego specjalnego programu :D Zaraz postaram sie zrobic kilka teł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 wbija ci sie gosc w ziemie, do kolizji ziemia-bohater w ziemi daj taka niezawodne kilka linijek: GML with(other){ if vspeed>0{ move_contact_solid(270,vspeed) vspeed=0 } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoorace Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Karolo320 I tak jest problem zaklinuje wam tę grę:) Naciśnij :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 daj scianie solid i z bohatera wywal eventy kolizji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 co do muzy to z firmy eJay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi