Excaidium Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, mam kod w draw: GML draw_text(x,y,string(xxx)) gdzie xxx to jakaś liczba. Obiekt ten się przemieszcza, ale co każdy step, rysuję tą liczbę od nowa, a stara nie znika,i powstaje tylko smuga. Da się jakoś zrobić żeby w danym momencie rysował tylko jedną liczbę w swojej pozycji x,y ??? edit: @down nie wiem o co ci chodzi z jakimś surface, kod jest taki jaki podałem a efekt taki: to miała wylatywać 22 z paska hp, a tu te 22 się tak tworzą ciągle i efekt jest jaki jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 moze ja rysujesz na surface, bo tak sie nie powinno dziac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 double post(ale dlatego, ze odp byla w edicie) moze tworzysz obiekt co step? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Excaidium Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Rzeczywiście, odpaliłem w debug mode, i się okazało że tworzę nowy objekt co step ;p A zdawało mi się że w kodzie zrobiłem tak że jest to nie możliwe, muszę jeszcze raz go przejrzeć... dzięki za pomoc karolo320. Do zamknięcia. @edit. Omfg, zgubiony jeden global. przed zmienną xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi