pawel_bmx Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam! Mam taki problem. Tworze dwa obiekty, jeden to jest gracz, a drugi to celownik, który porusza się za myszką. Jak zrobić, żeby "przód" gracza zwracał się zawsze w stronę celownika? Trzeba zrobić coś z image_angle gracza? Próbowałem z direction, ale mysz podszas ruchu nie ma direction tylko współrzędne x,y. Zrobiłem też tak, że jeżeli y gracza < y celownika to image_angle gracza = 90 i obracał się w lewo, ale co dalej nie wiem? Sorki za moje niedopatrzenie jeżeli podobny temat już gdzieś istnieje. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 w stepie: direction = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_angle = direction; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_bmx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Dzięki za pomoc! Wszystko działa super. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi