LionX Dagger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam kiedyś zrobiłem sobie prosty kalkulator w konsoli i wszystko działało cacy potem zrobiłem sobie dłuższą przerwę (i zająłem się GML) a teraz gdy ściągnąłem najnowszą wersje Dev’a nie mogę skompilować ten program nie wiem może coś się zmieniło przez ten czas spróbowałem nawet napisać hallo world w konsoli ale też nie chce iść #include <iostream.h> using namespace std; main() { cout << "hallo world"; system("Pause"); } taki komunikat mi się pokazuje: https://gmclan.org/uploader/634/dev.jpg Nie wiem w czym problem a i próbowałem pisać iostream bez .h pomocy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A masz dobrze ustawiony kompilator? Ja wczoraj też odświeżyłem Dev'a, napisałem sobie programik i dopiero po pół godzinie kompilowania zauważyłem że jade na kompilatorze Mophuna :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Kiedyś nic nie musiałem ustawiać wszystko śmigało a jak ustawić dev'a ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Źle includujesz, a poza tym main to nie wiadomo co to jest, bo ani typu nie ma, ani zwrotu. #include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "hallo world"; system("PAUSE"); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 nic z tego Ranmus ciągle to samo zainstaluje poprzednią wersje i zobaczę czy to nie przypadkiem wina nowej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ranma: Juz wczesniej chcialem pisac ze deklaracja funkcji zawsze z typem, ale jak sprawdzilem jego kod u siebie to o dziwo uruchomil sie bez zarzutu :huh: Mozliwe ze to wina wersji bo ja mam bodajze 4.9.9.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jak ciągle to samo, u mnie na dev c++ się kompiluje bezbłędnie. @Zakol: Kurde, rzeczywiście. Ale głupota. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 U mnie też wszystko bez problemu przebiega, zreinstaluj Dev-C++ B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 zainstalowałem starszą wersje 4.9.9.0 i hula ale teraz pytanie dlaczego mi nie chce hulać przy wersji 4.9.9.2 ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A chula ci to co zapodal Ranmus na starszej wersji? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 też działa edit: wychodzi na to że będę musiał pracować na starszej wersji ^^ edit: Źle includujesz, a poza tym main to nie wiadomo co to jest, bo ani typu nie ma, ani zwrotu. #include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "hallo world"; system("PAUSE"); return 0; } nie wiem jak ty ale ja robię tak jak mnie uczą w symfonii c++ teoretycznie też nie używam using namespace std tylko tu dodałem bo byście mogli myśleć że to przyczyna problemu Poza tym mój kod jest krótszy ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Z include chodziło mi o to, że nie dodaje się końcówki pliku ".h" jeżeli korzystam z STL C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi