SKiD Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam, jako iż nie jestem najlepszym grafikiem, potrzebuję pomocy w narysowaniu/stworzeniu fajnego ale pasującego do mojego nowego projektu, GUI. -A dokładniej, Hud któru znajduję się w dolnej części ekranu (rozmiary 400 szerokości i 50 wysokości), musi być podzielony na dwie części ale bez przerw, w jednej będzie się znajdować Health-Bar i info o levelu. -A po drugiej stronie będą ikony broni i ekwipunku. Potrzebuję siedmiu ikon w rozmiarach takich żeby się zmieściły w swojej sekcji na hud'zie. Iknoy będą przedstawiać nóż (przycisk 1), krótki pistolet(2),shotgun(3),karabin(4),apteczka(5),antidotum/szczykawka(6),granat(7). -Następnie potrzebuję 2 boxów które będą przedstawiać pozostałą ammunicję i magazynki oraz sprzęt leczniczy. Rozmiary 70x32 dla oby dwóch. Jeszcze bym chciał żeby w środku były ikonki np. magazynka a po drugiej stronie amunicji. A więc 4 icony od tych 2 boxów są magazynek i amunicja (w tym samym boxie) i apteczka i antidotum/szczykawka (w tym samym boxie). -I na koniec box o rozmiarach 98x140 będzie pokazywał informacje o członkach drużyny. Dziękuje wszystkim za pomoc, autorzy użytych prac zostaną dodani do kredytów. LINK DO GRY https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;#entry363500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 To nie jest to, bo ikony są złe, ale chciałam pokazać styl, bo nie jest to dla mnie do końca jasne. W sumie, oglądając screeny z gry, to chyba pixelart, ale pisałeś, że będziesz zmieniać. :/ W każdym razie moozolna próba, mozolna, bo co bym nie robiła, wychodzi świetlówka;) Eksperymentuję z diphteringiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Przynajmniej jest jakiś początek. Przykro mi to mówić ale to nie jest to czego szukałem... Ten zółty płyn jest zbędny i tylko zasłania potrzebne miejsce. Oraz nie ma nigdzie miejsca na wstawienie healthbara i innych. Podobają mi się wykończenia pod ikonami (te trójkąty). Oraz chciałbym mieć wszystkie ikony osobno a w hudzie nad ikonami przyciski odpowiadające im. Np. Nóż - 1, pistolet - 2 EDIT: Zapomniałem, grafika przepiękna! Tylko nie pasuje do stylu gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shil Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Przynajmniej jest jakiś początek. Przykro mi to mówić ale to nie jest to czego szukałem... Ten zółty płyn jest zbędny i tylko zasłania potrzebne miejsce. Oraz nie ma nigdzie miejsca na wstawienie healthbara i innych. Podobają mi się wykończenia pod ikonami (te trójkąty). Oraz chciałbym mieć wszystkie ikony osobno a w hudzie nad ikonami przyciski odpowiadające im. Np. Nóż - 1, pistolet - 2 EDIT: Zapomniałem, grafika przepiękna! Tylko nie pasuje do stylu gry. Tzn. ja myślałam, że ten płyn jest sam healthbarem, a ta żółta ciecz by się przesuwała z życiem. A ikony można wyciąć. A mógłbyś zarzucić wersję uproszczoną, jakieś kwadraty po prostu, to bym wiedziała o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Sory, ale tak do końca sam nie wiem jak to opisać. Ja spróbuje też coś zrobić ale mogę nie mieć szansy żeby to tu wrzucić, jeśli mi się nie uda zrobię to jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Tutaj jest to co ja stworzyłem tylko out-line bo nie byłem w stanie wypełnić kolorami (cokolwiek robiłem psułem ogólny wygląd). http://desmond.imageshack.us/Himg38/scaled...&res=medium Myślałem o czymś takim, ale ostatnio miałem zaszczyt spojrzeć dokładniej na Alien Territory. Żeby nie było nie chce takiego samego HUD'a podoba mi się jego wykonanie i styl. I coś takiego by na pewno pasowało. To duże wolne miejsce po lewej stronie będzie "domem" dla rożnych barów i innych natomiast dalej jest miejsce na ikony a nad ikonami miejsce na cyferki 1-7. Nie jestem w stanie w 100% tego wytłumaczyć a tym bardziej wykonać. Jeśli jest coś czego nie rozumiecie lub po prostu jest nie jasne to piszcie. A ja postaram to wytłumaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Stary, wiesz ty co ? Raczej ten twój hud nie wypali, moim zdaniem w ogóle nie pasuje.Weź powiększ te kwadraciki na itemy, bo to głupio wygląda, takie małe jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zapomniałem powiedzieć że to nie jest właściwych rozmiarów. Ale to i tak tylko zarys żeby pokazać o jaki mniej więcej HUD mi chodzi i jak ma być rozstawiony. Mam nadzieję że to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi