Skocz do zawartości

problem z php


lion
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Emano.

Mam problem ze skryptem, oto on:

 

<?
ob_start();
include("config.php");
if($logged[username] && $logged[level] ==5)
{
if($_GET[user])
{
if (!$_POST[update])
{
$user = mysql_query("SELECT * from users where username = '$_GET[user]'");
$user = mysql_fetch_array($user);
echo("
<div align=\"center\"><form method=\"POST\">
<table width=\"100%\">
<tr>
<td align=\"right\" width=\"25%\">
User Level 
</td>
<td align=\"left\">
<input type=\"text\" size=\"25\" maxlength=\"25\" name=\"level\"
value=\"$user[level]\"></td>
</tr>
<tr>
<td align=\"right\" width=\"25%\">
Location 
</td>
<td align=\"left\">
<input type=\"text\" size=\"25\" maxlength=\"25\" name=\"locate\"
value=\"$user[location]\"></td>
</tr>
<tr>
<td align=\"right\" width=\"25%\">
MSN Messenger 
</td>
<td align=\"left\">
<input size=\"25\" name=\"msn\" value=\"$user[msn]\"></td>
</tr>
<tr>
<td align=\"right\" width=\"25%\">
AOL Messenger</td>
<td align=\"left\">
<input size=\"25\" name=\"aim\"  value=\"$user[aim]\"></td>
</tr>
<tr>
<td align=\"right\" width=\"25%\">
Email Address</td>
<td align=\"left\">
<input size=\"25\"  name=\"email\" value=\"$user[email]\"></td>
</tr>
<tr>
<td align=\"center\">
</td>
<td align=\"left\">
<input type=\"submit\" name=\"update\" value=\"Update\"></td>
</tr>
</table>
</form>
</div>");
}
else
{
$email = htmlspecialchars($_POST[email]);
$aim = htmlspecialchars($_POST[aim]);
$msn = htmlspecialchars($_POST[msn]);
$locate = htmlspecialchars($_POST[locate]);
$level = htmlspecialchars($_POST[level]);
echo ("$_GET[user]'s profile has been updated.");
$update = mysql_query("Update users set email = '$email',
msn = '$msn', aim = '$aim',
location = '$locate', level = '$level' where username = '$_GET[user]'");
}
}
else
{
$getusers = mysql_query("Select * from users order by username asc");
while($users = mysql_fetch_array($getusers))
{
echo("<a href=\"admin.php?user=$users[username]\">$users[username]</a><br />");
}
}
}
else
{
echo("Sorry, but you are not allowed to view this page!");
}
?>

 

Noo i kurna nie dziala mi. Bo gdy sie loguje i probuje wejsc na stronke z tym skrypcikiem to wywala mi "Sorry, but you are not allowed to view this page!", a mam ustawiony level 5 dla swojego konta. Wiecie może ocb?

 

BTW. Dawno nie byłem na gmclanie to postanowiłem sobie coś tutaj szrajbnąć ; dd

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

config.php

<?
ob_start(); 
$conn = mysql_connect("localhost","root","krasnal");
mysql_select_db(cms) or die(mysql_error());
$logged = MYSQL_QUERY("SELECT * from users WHERE id='$_COOKIE[id]' AND password = '$_COOKIE[pass]'");
$logged = mysql_fetch_array($logged);
?>

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Heh, tak jak masz w warunku :]

Pobaw sie tym skryptem, np. zrob cos takiego i przeanalizuj wyniki:

echo '
$logged[username] = '.$logged[username].';
$logged[level] = '.$logged[level].';

$_COOKIE[id] = '.$_COOKIE[id].';
$_COOKIE[pass] = '.$_COOKIE[pass].';

Ilosc pol = '.mysql_num_rows(MYSQL_QUERY("SELECT * from users WHERE id='$_COOKIE[id]' AND password = '$_COOKIE[pass]'")).';';

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...