Xseon Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Siemka, mam zamiar założyc server publiczny, nie hamachi! I nie wiem jak to zrobic aby inni podlaczali sie do niego wgl niewiem jak posstawic ten server... ?? pomozecie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Nie - bo nie Masz w ogóle zewnętrzne IP? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 I jaką masz prędkość łącza(uploadu i downloadu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xseon Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 5 mb mam z neostrady lub na drugim kompie mam router tp-link z 1 mb :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 5mb downloadu, a uploadu? Tyle samo? Fervi I jeśli się nie mylę, Neo nie ma zewnętrznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Neo ma zewnętrzne :P. W przypadku 5mb downloadu będzie 500kb uploadu. Czyli w miarę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 mogę Ci przygotować gotowy folder z skonfigurowanym serwerem i modami, ale sprawdź czy masz zewnętrzne ip i powiedz w jakich godzinach chcesz go stawiać? czy może 24/7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 24/7 nie bo mu mama nie pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xseon Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 mam juz na hamachi poki co a czytałem ze z routerem mozna postawic serwa tylko trzeba miec niezmienne ip ... Ja mam niezmienne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Xseon, wiesz, że stosowanie narkotyków jest karalne? Lepiej nam (albo na PW, albo tutaj) podaj te wartości, by się nie okazało, że nawet nie wiesz jak sprawdzić No i to niezmienne IP ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 To nie narkotyki, to siłownia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Po co Ci hamachi skoro masz zewnętrzne IP w neostradzie. Masz 5 Mbit, to będziesz miał 1 MBit uploadu. Na 5 slotów Ci bankowo starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 musisz przekierowac porty by router wiedzial ze wszystkiew klienty mc lacza sie z twoim kompem na ktorym masz serwer, port to 25565, jak to przekirowac to idz do google i spytaj "<nazwa_twojego_routera> port forwarding", wtedy jak to zrobisz uruchamiasz serwer i podajesz twoje ip dla kolegow i se gracie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi