Piedro Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Jak mogę umożliwić bohaterowi chodzenie pod górę w sensie, że mogą one wdrapać się na nie więcej niż 4 px. w górę. Używam engine-u z tąd Edit: Naprawiony mały problem z linkiem (nie ten plik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 gdzies byl przyklad taki... Pamieta ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Nie iwem co się kryje pod twoim linkiem, bo mi szkoda transferu, ale jeśli nie jest to nic z 3D to mój przykład powinien Ci wystarczyć. Wystarczy trochę poszperać w zasobach. https://gmclan.org/index.php?plik=150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 @up: na pewno nie wirus tylko mi się pliki silnika pomyliły (stary z nowym). Jest to plik [b[.gmk[/b] nie ma co się bać i nie zajmuje tak dużo. :D Mimo to dziękuję ci platyna, zobaczę sobie ten przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 @up: na pewno nie wirus tylko mi się pliki silnika pomyliły (stary z nowym). Jest to plik [b[.gmk[/b] nie ma co się bać i nie zajmuje tak dużo. biggrin.gif Niczego się nie boje. Poważnie. Szkoda mi transferu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 No kurcze nie mogę przerobić tego przykładu. <rage> Edit dodam że on porusza się sam. Tzn jak idzie pod górę i różnica wysokości jest mniejsza bądź równa 5 to na nią wchodzi, a jak nie to zawraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi