SKiD Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, podczas tworzenia AI dla mojego wroga, napotkałem się na pewien problem. A dokładniej, chciałbym żeby wróg znalazł gracza jeśli ten jest w jego polu widzenia, chciałbym żeby jego pole widzenia było np. 100pix do przodu i 60 stopni w którą stronę się patrzy. Jak na razie udało mi się zrobić pole widzenia na około wroga, więc jeśli gracz podkradnie się od tyłu to wróg się odwraca od razu i strzela do niego + jeśli gracz był w polu widzenia i zaczął uciekać wróg za nim podąża do czasu aż go nie zgubi. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 https://gmclan.org/up1105_11_Sight_Field.html (GM 6.1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 jest możliwość na jakieś wyjaśnienie? Musze zrozumieć kod żeby wiedzieć co on robi. Dzięki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 no i jak tam moze mi ktos wyjasnic example? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Rozwiązałem już tą zagadkę dzięki GMC (Game Maker Community). Dzięki za pomoc <--- Sarkazm (oprócz YXE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 troublepost - gratulations Dzięki za pomoc <--- Sarkazm (oprócz YXE) podziekowales sarkastycznie za pomoc wszystkim ktorzy napisali procz yxe, ktory byl jedynym ktory odpisal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Tak, za dobre chęci i za to że chociaż spróbował. A nie tak jak np. ty czepia się czegoś na forum lub w poście, ale żeby pomóc to się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi