kriso99 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Korzystam z 39dll i jeden gracz działa :), a drugi już nie odbiera niczego :( . moglibyście zerknąć??? :glare: bo nie mogę znaleźć błędu: poradziłam sobie (coś źle wpisałem :thumbsup: ) Edit: mam jeszcze jedno pytanie mam tak ze jak klik na join to mogę sobie wybrac id servera np 127.0.0.1, a jak host to nie moge,jak zrobić żebym mógł. klik host GML room_goto(rCzekam) w (roomie)rCzekam jest oCzekam Create GML listen = tcplisten(14804, 2,1); //Nasluchujemy na porcie 14804, na polaczenie. 2 oznacza ilosc graczy global.host = true; //Zmienna okreslajaca iz hostujemy</span></span> step GML sock = tcpaccept(listen, 1); //Akceptujemy polaczenia if(sock) //Jezeli jakies jest { closesocket(listen); //Zamykamy socket na ktorym nasluchujemy global.otherplayer = sock; //Bedziemy wysylac dane do osoby ktora sie polaczyla room_goto(rGame); //Idziemy grac } Join klik GML ip = get_string("Podaj IP do ktorego chcesz sie polaczyc:", "154.0.0.1"); //Pytamy o IP global.otherplayer = tcpconnect(ip, 14804, 1); //Laczymy sie z danym serverem pod portem 14804 if(!global.otherplayer) //Jezeli false... { show_message("Nie mozna polaczyc z serverem."); //...pokazujemy wiadomosc exit;//i wychodzimy z akcji } else //innaczej global.host = false; //Zmienna mowi ze nie hostujemy room_goto(rGame); //Idziemy grac</span></span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi