Nirvan Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ostatnio musiałem zrobić format windowsa, i jak zwykle (bo zawsze miałem z tym problemy), nie ma dźwięku. Czasami nie chciały się zainstalować sterowniki itp ale teraz zainstalowaly sie, wszędzie głośność ustawiłem na maxa, jak włączam np wmp to paski skaczą, w audacity przy odtarzaniu dźwięku też. Kiedyś wystarczyło doinstalować SP3 do windowsa i dzialalo wszystko, teraz windowsa instalowalem odrazu z SP3. Cały dzień przy tym już siedze, sporo sterów instalowałem i nic ciągle. Myślałem ze może w BIOSie coś jest nie tak, ale nie mam wgl czegos takiego jak 'AC97 Audio' czy 'On Board Legacy audio' w 'Integrated Peripherials' co mogłoby być odpowiedzialne za brak dźwięku. Zainstalowalem sterownik realteka AC97 ale itak nic nie pomogło. Co robić :| (windows XP pro SP3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Z czego instalujesz, z płyty? Może złe sterowniki masz? :D Podaj numer (Czy jak to tam się zwie) płyty głównej, masz pewność, że pójdą Fervi Poza tym próbuj wykasować sterowniki i zainstalować ponownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Może oprócz zintegrowanej karty masz też zewnętrzną? Ja tak miałem; na wewnętrznej padło wejście jack, objawy takie jak u Ciebie- wszystko niby ok ale dźwieku nie było. Kupiłem zewnętrzną na pci która domyslnie była wyłączona więc musiałem poprzestawiać trochę w opcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Sterowniki mam dobre, ewerestem sprawdzalem i z neta ściągnąłem wszystkie potrzebne i nic. Kikla razy juz je reinstalowalem. @alwin Ale miałeś to zaraz po formacie? (już 4 format :P różne wersje windowsa xp i nic) EDIT: rozwiazane: Dla mnie było to nie do pomyślenia bo przecież przed formatem działały dobrze głośniki, a wystarczylo odłączyć i podłączyć do innego wejscia i git :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi