Sminer Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Mam pewien problem! Chciałem zrobić gre rpg o łuczniku w roli głównej. Wiem jak zrobić, że np: jak stoi w lewo to strzela w lewo, a jak w prawo to w prawo itd. Mam problem ze zmianą sprite, przy pocisku... Niewiem jak zrobić aby strzelając w lewo strzala była skierowana w lewą stronę, a jak strzelam w prawo to w prawą stronę itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 GML //klikniecie przycisku mychy strzala=instance_create(x,y,o_strzla) strzala.direction=direction strzala.image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 ___________________________________________ Jak pisze to co ty mi dałeś to wyskakuje mi: FATAL ERROR in action number 1 of Mouse Event for Left Released for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: strzala=instance_create(x,y,o_strzala) at position 9: Variable name expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 może po prostu nie masz obiektu obj.strzala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 czy ty wyprobowales mooj kod po 2 tygodniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Czołg Krymski Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 TO CO NAPISOŁ ŻEM W TYM POŚCIE USUWAM, GDYŻ STAŁBYM SIĘ POŚMIEWISKIEM, A GDY PRZECZYTAŁEM POST PONIŻEJ WYGLĄDAŁEM TAK JAK NA TYM RYSUNKU. :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 hmmm, podales dokladnie ten sam kod co ja, tylko inna nazwa zmiennej FATAL ERROR in action number 1 of Mouse Event for Left Released for object object0: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: strzala=instance_create(x,y,o_strzala) at position 9: Variable name expected. w create daj strzala=0 E: i zamiast o_strzala podaj nazwe obiektu strzaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi