9seba9 Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Cześć! :bye1: Znalazłem tę strone niedawno i pomyślałem że mpoglibyście mi pomuc. Otuż jestem od niedawna w GM-rze i napotkałem się podczas robienia mojej strategijki na dwa gupie problemy:moje jednostki są jedno animacyjne(gdy kliknąłęm żeby szedł w prawo ale gdy kliknąłem żeby szedł w lewo to SZEDŁ TYŁEM),mam problem z budowaniem gdy daje żeby budował budynek ale mnie na niego stać i tak go buduje robiąc mi debed na zasobach.POMUŻCIE!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Huh co do drugiego to powinieneś stworzyć warunek przy budowaniu. if(zasoby >= ilosc_zasobów_potrzebnych_na_budynek) { buduj_budynek; ) Pierwszego nie zrozumiałem, sprecyzuj pytanie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9seba9 Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 chodi mi oto że klikam myszką żeby szedł w jego prawą strone to idzie swą animacją(bo jest narysowany z prawego profilu) a gdy idzie w lewo to używa tej samej animacji codzenia w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Dużo tematów już było, użyj "Szukajki" wpisz "Animacja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9seba9 Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 jakoś nie znalazłem :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Hę? Szukać umiesz? https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=1838&hl=animacja https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=1690&hl= EDIT: I jeszcze narysuj tago giścia z profilu z lewej strony (funkcja w GM'ie do obracania spritem) a puźniej podozaj za tym pierwszym linkiem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
9seba9 Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 dzięki! :D działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi